Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Reggeli falatkák



Hozzávalók:
Kiflikhez (3 db lesz belőle):

100 g Szafi Reform csökkentett szénhidráttartalmú kenyér és péksüti liszt
+6 g a gyúráshoz és nyújtáshoz
100 ml víz
10 g facsart citromlé
4 g folyékony olivaolaj a kenéshez 
egy csipet só
1 db tojás
szezámmag a szóráshoz

Feltét:
csirkemellsonka, madársaláta, sajt, céklasaláta

Céklasaláta hozzávalók egy nagy tálhoz:
3 db cékla
2 db alma
kevés édesítőszer
egy csipet só és bors
egy doboz natúr joghurt
3 ek. light majonéz


Elkészítés:

Kiflik:
A lisztkeveréken található recept alapján.
Összegyúrjuk a hozzávalókat, 10 percet pihentetjük a tésztát.
Nyújtsuk ki lisztes felületen, és formázzunk belőle 3 közel egyforma nagyságú gombócot, amit lapítsunk el, formázzuk kifli formájúra, kenjük le olivaolajjal, majd szórjuk meg szezámmaggal.
Sütőpapírral bélelt, olivaolajjal megkent tepsiben, előmelegített sütőben alsó-felső programon 200 fokon 40 perc alatt készre sütjük.

Hagyjuk kihűlni, miután kihűlt, meg fog puhulni, majd karikára vágjuk, a tetejére választható feltétet rakunk.
Nálam céklasaláta és csirkemellsonka volt az egyik felén, a másikon sajt, csirkemellsonka, és madársaláta.

Célasaláta:
az almákat és a céklákat meghámozzuk, lereszeljük, majd hozzá adjuk a joghurtot, majonézt, édesítjük,ízesítjük, majd lehűtjük.
Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.

Diétás alapanyag keresés