Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Zsebes csirkemell

Zsebes csirkemell, párolt zöldségkavalkádon (5-6 főre)

 

Hozzávalók:

 

1 kg csirkemell

1 db tojás

6-7 db paradicsom

4-5 db paprika

2 gerezd fokhagyma

egy doboz zöldfűszeres cottage cheese

2 zacskó light mozarella

2 doboz natúr joghurt

só-bors ízlés szerint

bazsalikom

petrezselyem

majoranna

kókuszolaj/ oliva olaj

 

Elkészítés :

Az előre befűszerezett csirkemell közepén bemetszést ejtünk (pár perc alatt doktorálunk az orvosin ), majd hosszanti irányba kis "zsebet" vágunk bele.

Ebbe tesszük majd a tölteléket, amit a reszelt mozarella, a zöldfűszeres cottage cheese, a fokhagyma, illetve a natúr joghurt össze dolgozásával kapunk.

A husikáink olíva olajjal/kókuszolajjal  megkent tepsibe helyezzük, majd paradicsom karikákkal a tetején 45 percre a 180-200 fokos sütőbe küldjük pirulni.

 

Eközben elkészítjük a köretünket, amit a maradék paradicsom illetve a paprikák felhasználásával készítünk, fűszerezzük őket, natúr joghurttal nyakon öntjük majd 15-20 percig pároljuk lassú tűzön. Ha már elég puha hozzá adunk egy egész tojást, majd további 5-10 percig főzzük.

Mire ezzel végzünk a husit is kivehetjük a sütőből és a maradék mozarella sajtot rá reszelve további 5-10 percig sütjük.

Extra tipp: házi paradicsom szósszal megöntve még istenibb íz világot tudunk neki adni

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.

Diétás alapanyag keresés