Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Túrógombóc dióbundában

 

Házi eperlekvárral töltött túrógombóc dióbundában, epres-citromfüves öntettel

 

Hozzávalók:

A gombócokhoz ( 13 db közepes gombóc jött ki nekem belőle)

2 marék dió

1 marék kesudió

500 g zsírszegény túró

6 kanál aranylenmag liszt

5 kanál zabpehelyliszt

édesítőszer ízlés szerint

igény szerint eperlekvár ( én házilag készített cukormenteset használtam)

1 kk cukormentes vanília szirup

2 kk fahéj

2 db tojás

 

A krémhez:

1 pohár natúr joghurt

édesítőszer igény szerint

2 ek. eperlekvár

1 kk. fahéj

egy kis csokor friss citromfű

 

Elkészítése:

 

Kettéválasztjuk a tojásokat, majd a tojássárgáját összedolgozzuk a túróval,édesítőszerrel, fahéjjal,  és a lisztjeinkkel.

A tojásfehérjét habbá verjük, majd a vanília szirupot a masszánkhoz adjuk. Egyállagúra dolgozva a hűtőbe tesszük fél órára pihenni .

Egy nagy lábosba vizet forralunk, majd egy kanálnyi eperlekvár elhelyezésével minden egyes lapított gombócból kis labdácskákat formázunk és a lobogó vízbe helyezzük őket.

 

Eközben megdaráljuk a diót és a kesudiót, édesítjük, kevés fahéjat adunk hozzá, majd kerámia serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk.

A gombóckáink valószínűleg már a víz tetején mire ezzel végzünk,viszont még 2-3 percig hagyjuk őket a vízben. Majd csepegtessük le őket és forgassuk a diós panírba.

 

Az öntethez előkészítünk egy kisebb serpenyőt, amiben a natúr joghurtot össze főzzük az eperlekvárral, fahéjjal illetve az apróra vágott citromfűvel. Majd édesítjük ízlés szerint. Összesen körübelül 10-12 percig hagyjuk összeérni az ízeket. Majd a tűzről levéve nyakon öntjük gombócainkat az öntettel, friss citromfűvel és pár szem dióval tálaljuk.

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.

Diétás alapanyag keresés