Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Töltött paprika

 

 

Töltött paprika:

 

Hozzávalók:

 

50 dkg filézett csirkemell

6 dkg zabpehely

1 evőkanál bambuszrost liszt

1 kis fej lilahagyma

1 kis fej vöröshagyma

8-10 db tv paprika

2 db nagyobb paradicsom

5 dl paradicsomlé ( cukor mentes paradicsomsűrítmény )

víz szükség szerint

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

 fűszerpaprika ízlés szerint (őrölt)

 édesítőszer ízlés szerint

 

  Elkészítés:

 A hússal összedaráljuk a zabpelyhet, az  apróra vágott hagymát, és a fűszereket.

 A tv-paprikának kivágjuk a csumáját, és szépen belenyomkodjuk a tölteléket. Ha több a töltelék, mint amennyi paprikánk van, gombócokat formálunk a maradék húsból.

 Egy nagy lábosba tesszük, öntünk rá  5 dl paradicsomlevet, hozzáadunk felkockázott paradicsomot és annyi vizet, hogy ellepje.

 Addig főzzük, míg a hús megpuhul.

 Külön kiszedjük a töltött paprikákat illetve a húsgombócokat, majd a paradicsomos levet behabarjuk.

 A habarást: bambuszrost liszttel, és egy kis őrölt pirospaprikával készítjük el.

 Amikor szépen besűrűsödött, édesítjük ízlés szerint , sózzuk, borsozzuk majd visszarakjuk a mártásba a töltött paprikákat, és kicsit összeforraljuk.

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.

Diétás alapanyag keresés