Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Sütőtökös-csirés bulgur




Sütőtökös-csirés bulgur

Hozzávalók 4 adaghoz:

150 g bulgur
500 g csirkemell
fél fej vöröshagyma
fél sütőtök
só,bors
pici édesítőszer ( én folyékonyat használok )
3 kk. tálcos pásztorsó fűszerkeverék
100 ml kókusztejszín
1 ek.kókuszolaj

 

Elkészítés:

A sütőtököt sütőben készresütjük ( én 210 fokon szoktam puhulásig).
A hagymát apró kockára vágjuk, majd a kókuszolajon elkezdjük pirítani.
A húst felkockázzuk, fűszerezzük, édesítjük,  majd hozzá adjuk a már készre sült sütőtök kikapart belsejét.
Közben a hagymára ráöntjük a bulgurt, és 1-2 perc pirítás után felöntjük annyi vízzel, hogy az ellepje, ezt addig ismételjük, míg jól meg nem szívja magát vízzel és jól meg nem puhul. Miután az utolsó adag vizet is magába szívta és a fennmaradó pedig elpárolgott, hozzá adjuk a 100 ml kókusztejszínt, illetve a sütőtökös csirkét.
A hús fehéredéséig lassú tűzön alapos kevergetés mellett sütjük, majd kóstolás után ízlés szerint  újra fűszerezzük.
Friss zöldsalátával tálalhatjuk.

Rendezés:

Diétás alapanyag keresés