Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Paradicsomos rakott "pizza" tészta

 

Házi pardicsomszószos rakott "pizza"tészta

 

HOZZÁVALÓK

 1 ek. olívaolaj/kókuszolaj

 1 fej vöröshagyma (közepes)

 500 g darált csirkemell

 só

 őrölt bors

 oregánó

 bazsalikom

 2 ek.light mascarpone

 4 db paradicsom (hámozva)

 100 g lenmagtészta

 egy kistálnyi reszelt light füstölt trappista sajt

 1 ek. medvehagyma

 1 dl száraz fehérbor

 

 

ELKÉSZÍTÉS

 

     Megpirítjuk a forró olívaolajon/kókuszolajon  az apróra vágott vöröshagymát,hozzáadjuk a fehérbort, majd a darált húst, amit sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal ízesítünk, majd fehéredésig sütjük.

     Mindeközben egy nagy lábosba feltesszük sóval, kevés olívaolajjal/kókuszolajjal  forrni a tésztánknak való vizet. Mikor a víz felforrt beleszórjuk a tésztánkat, puhulásig főzzük, majd tésztaszűrő segítségével alaposan átmossuk, lecsepegtetjük.

     Közben meghámozzuk a paradicsomokat, majd kis kockákra vágjuk. Ízlés szerint sóval, borssal, friss bazsalikommal, édesítőszerrel ízesítjük, majd botmixerrel összepépesítjük. Az így kapott öntetünket lassú tűzön, kevergetés mellett 10-15 percig főzzük.

     Ha ezekkel kész vagyunk elkészítjük a másik  szószunk, amihez felmelegítünk egy serpenyőt, light mascarponét kanalazunk bele, majd ízesítjük ( só, bors, édesítőszer, medvehagyma), 5 perc elteltével hozzá adjuk a reszelt sajtunkat és további pár percig sűrítjük.

     Egy tepsit ( én egy kerek tortaformát használtam) kibélelünk sütőpapírral. Belerétegezzük a főtt tésztát, a paradicsom szószt,majd a húst. Ezt kétszer megismételjük,majd a tetejét a mascarponés réteggel zárjuk.

     Végül megszórjuk a maradék sajttal, bazsalikomot hintünk rá és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, szeletekre vágva, forrón tálaljuk.

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.

Diétás alapanyag keresés