Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Lazacos rizottó

 

Spenótos-mascarponés lazacos rizottó

 

Hozzávalók:

 

1 zacskó barna rízs

light mozarella

250 g lazac

4-5 ek.light mascarpone

1-2 marok spenót

1 fej vöröshagyma

1 ek.pirospaprika

1 gerezd fokhagyma

2 dl száraz fehérbor

 

Elkészítése :

 

Egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk a vöröshagymánkat, majd rászórjuk a zacskós rizst és 2-3 dl hozzáadott vízzel elkezdjük puhítani.

Közben a spenótot a fokhagymán minimális víz hozzáadásával párolni kezdjük.

A husinkat sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalát megpirítjuk , majd hagyjuk pihenni.

A rizst közben a pirospaprika illetve,1-2 dl fehérbor  hozzáadásával tovább pároljuk .

A spenótot, ha eléggé megpuhult , 1-2 kanál light mascarponéval sűrítjük.

Addigra a rizsről elfőtt a víz, így hozzá adjuk  a spenótot és további 2-3 ek.mascarponét .

Ehhez 15-20 perc főzés elteltével  végső összetevő gyanánt a lazacunkat és a reszelt mozarellát adjuk.

További 10-15 perc elteltével tálalhatunk is .

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.

Diétás alapanyag keresés