Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gombás-tejszínes spagetti



Gombás-tejszínes spagetti :

1 csomag szafi reform spagetti tészta

150 ml kókusztejszín

2 dl 1.5 %-os tej vagy kókusztej

1 kk.bambuszrostliszt

500 g csirkemell

reszelt parmezán (lehet helyette növényi sajt, vagy light)

reszelt füstölt parenyica (lehet helyette növényi sajt, vagy light)

só,bors

petrezselyem,chili paprika

egy gerezd fokhagyma

negyed fej lilahagyma

kis doboz gomba

1 ek.olivaolaj

 

Elkészítés:

Egy nagy lábosban felteszünk vizet főni, amiben kifőzzük a tésztánkat annak leírása alapján.

Felaprítjuk a lilahagymát és a fokhagymát, chili paprikát majd az olajon megpirítjuk.

Hozzá adjuk a már jól megmosott, szeletekre vágott gombát, majd 50 ml kókusztejet. Miközben puhul a gombánk felkockázzuk a csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd 1 dl tej és újabb 50 ml tejszín  társaságában a hagymás-gombához adjuk.

Fehéredésig sütjük, majd a maradék tejszín, tej illetve a reszelt sajtok hozzáadásával további 15 percig főzzük, 1 kk. bambuszrost liszttel sűrűsítjük.

A tésztát leszűrjük, majd a szósszal,friss sajttal, póréhagymával tálaljuk.

Természetesen hús nélkül, illetve növényi sajttal és tejjel is készíthető, és úgy is egy igazán finom vegán spagetti ételt kapunk.
Rendezés:

Diétás alapanyag keresés