Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Diétás aranygaluska

Aranygaluska diétás módra:

Hozzávalók:

Tésztához:

150 g szafi expressz lisztkeverék

5 g frissen facsart citromlé

egy citrom reszelt héja

édesítőszer ( én folyékonyat használtam két nyomásnyit)

140 g langyos víz

egy csipet só

egy ek.vanilia szirup

egy ek.fahéj

 

Forgatáshoz:

2-3 ek. olivaolaj vagy kókuszzsír

80-100 g darált dió

egy nyomásnyi édesítőszer

1 ek.fahéj

 

Öntethez:

1 csomag haas glutén-, és laktózmentes pudingpor

500 ml növényi tej

édesítőszer (2-3 nyomás a folyékonyból)

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd hagyjuk pihenni egy 5-10 percet mialatt elkészítjük a “panírt” rá.

A diót fahéjjal ledaráljuk, nálam ez a botmixerrel történt meg.

Majd hozzá adjuk az édesítőszert, itt jobb lenne, ha por állagú édesítőszerrel dolgoznánk, de nekem sem volt itthon az és folyékonnyal is remekül meg lehet oldani.

A tésztát ezek után ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd kis kockákra vágjuk. Amelyekből egyenként kis kerekded “labdákat” formázunk, olívaolajba martjuk, majd a diós “panírba” forgatjuk, és egy sütőpapírral bélelt, olajjal kikent tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük a korongokat.

210 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Mialatt sül elkészítjük a vanília pudingot.

Ezzel megöntözve tálaljuk.
Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.

Diétás alapanyag keresés