Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Csirkepörkölt "galuskával"

 

Csirkepörkölt "galuskával", nem kicsit, egészen másképp

 

Hozzávalók:

1 ek. olívaolaj / kókuszolaj

500 g csirkemell, csirkecomb

egy fej vöröshagyma

egy paradicsom

egy paprika

egy doboz zsírszegény natúr joghurt

3-4 ek. pirospaprika

só, bors ízlés szerint

víz igény szerint

egy csapott evőkanál zabliszt

 

A nokedlihez :

100 g lenmagliszt

100 g zabliszt

2 tojás

víz

cseppnyi olívaolaj a főzővízbe

 

Elkészítése:

a hagymát megfonnyasztjuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, pirospaprikát

ezután beleborítjuk a feldarabolt csirkemelleket, illetve csirkecombokat, fehéredésig pirítjuk

majd igény szerint felöntjük vízzel. (nem kell sok), fűszerezzük és tovább pároljuk

mikor megfőtt a csirke, beleöntjük az egy doboz natúr joghurtot, kicsit felforraljuk, majd hozzáadjuk a zablisztet, hogy sűrűbb legyen a lé

ha szükséges utófűszerezzük, majd  ha az ízek egybe értek levehetjük a tűzről

 

Nokedli elkészítése:

a lisztjeinket a tojásokkal,sóval összedolgozzuk, annyi vizet öntünk hozzá amennyit felvesz

egy nagyobb edénybe vizet forralunk egy csepp olíva olaj és ízlés szerinti só hozzáadásával

mikor forr beleszaggatjuk a nokedli tésztánkat, majd miután feljött a vízre 3 percig tovább főzzük

tésztaszűrővel leszűrjük, hideg vízzel jól átmossuk

 

Natúr joghurttal tálalhatjuk

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.

Diétás alapanyag keresés