Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mini manó torta világ

Mini manó torta világ:

Vaníliás-almás-erdei gyümölcsös -  Banános-limeos-csokis

 

Piskóta hozzávalói 2 db piskóta lesz belőle:

4 ek. gluténmentes Doves önkelesztős süteményliszt

3 tojás

100 ml víz

50 ml olivaolaj

1 kk. fahéj

ízlés szerinti édesítőszer

egy csipet só

2 ek. zsírszegény kakaópor

1 alma szeletekre vágva

1 banán szeletekre vágva

 

Krém hozzávalói:

 

az almás piskótához:

1 csomag vaníliás pudingpor

kókuszreszelék

kókuszchips

10 g zselatin

500 ml kókusztej

egy marék erdei gyümölcs

ízlés szerinti édesítőszer

 

a banános piskótához:

1 csomag csokis pudingpor

egy kis limelé

1 banán

10 g zselatin

500 ml  kókusztej

ízlés szerinti édesítőszer

 

Elkészítés:

 

A tojássárgákkal együtt a száraz alapanyagokat összedolgozzuk.  A fehérjét az édesítőszerrel kemény habbá verjük. Majd a két masszát elegyítjük.

Az egyik mini tortaforma aljára almát rétegezünk, majd ráöntjük a massza ¼-t, utána még egy réteg alma, majd még egy réteg massza.

A másik mini forma aljára banánt rétegezünk, majd ¼ piskóta massza, ismét banán réteg, majd az utolsó ¼ piskóta massza kerül a tetejére.
A két piskótát az előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.

 

Közben elkészítjük a krémeket.

Az almás piskótához:

Elkészítjük a pudingot édesítőszerrel, majd a bogyós gyümölcsöket 100 ml kókusztej hozzáadásával leturmixoljuk.

4 g zselatint 100 ml vízzel kikeverünk hozzá adjuk a vaníliás pudinghoz, majd a maradék 6 g zselatint ugyan úgy vízzel elkeverve az erdei gyümölcsös masszához.

Ha a piskóta elkészült és már kihűlt megfelezzük. Frissen tartó fóliával kibélelve a sütőformáját, vissza helyezzük az egyik réteg piskótát, majd  az erdei gyümölcsös réteget ráöntjük a tetejére, a második piskóta réteget is ráhelyezzük, majd a vaníliás réteggel zárva kókuszchipsszel és reszelékkel megszórva hűtőbe helyezzük.

 

A banános piskótához:

Elkészítjük a pudingot édesítőszerrel, majd a banánt és lime levet 100 ml kókusztej hozzáadásával leturmixoljuk. 5 g zselatint 120 ml vízzel kikeverünk hozzá adjuk a csokis pudinghoz, majd a maradék 5 g zselatint  ugyan úgy vízzel kikeverve a banános masszához.

Ha a piskóta elkészült és már kihűlt megfelezzük. Frissen tartó fóliával kibélelve a sütőformáját, vissza helyezzük az egyik réteg piskótát, majd  a csokis réteget ráöntjük a tetejére, a második piskóta réteget is ráhelyezzük, majd a banános réteggel zárva bogyós gyümölcsökkel a tetején a  hűtőbe helyezzük.

Egy éjszaka pihentetés után az almás sütire helyezhetünk még egy kevés étcsokit, illetve almát.

A banános piskótára egy kis limeot rakhatunk díszítésképp és már kész is vannak  mini csoda tortácskáink.

Rendezés:

Diétás alapanyag keresés