Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mézeskalácsos vegán almáspite



Mézeskalácsos-almás pite.
Glutén-,tej-,tojás-, hozzáadott cukormentes ínycsiklandozó desszertkülönlegesség.

 

Hozzávalók:

Tésztához:
180 g szafi free expressz lisztkeverék + 5-6g a gyúráshoz
1 ek. vanília aroma 
1 ek. fahéj
3-4 nyomásnyi édesítőszer ( én folyékonyat használtam)
180 g langyos víz
10 g almaecet
2 csipet só
1 kk. szódabikarbóna
50 ml olivaolaj 

Töltelékhez:
1 kg reszelt alma
édesítőszer ízlés szerint
1 ek. mézeskalácsos fűszerkeverék

Kenéshez:
30-35 ml olivaolaj 

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd pihentetjük, míg a tölteléket elkészítjük.
Az 1 kg reszelt almát a fűszerkeverékkel, édesítőszerrel összeforgatjuk, majd lassú tűzön 10-15 perc alatt megpároljuk. 
A tésztát két részre osztjuk, majd lisztezett felületen közepes teglalap nagyságúra nyújtjuk ( vagy olyanra amiben sütni szeretnéd;a tészta legyen hosszabb és szélesebb, mint a forma amibe teszed).
A tepsit kiolajozzuk, majd a tészta egyik felét a szélekhez igazítva elhelyezzük benne.
Egy spatula segítségével egyenletesen szétosztjuk benne az almát, majd a tészta másik felével lezárjuk. A túllógó részeket levágjuk, ezzel tetszőlegesen díszíthetjük. 
Kb 20 ml olivaolajjal megkenjük a tetejét, majd a 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Ezután kivesszük és a maradék 10-15 ml olivaolajjal ismét lekenjük.
Újabb 5 percre a sütőbe helyezzük, miután kihűlt szeletelhetjük (nagyon fontos, hogy tényleg csak utána álljunk neki, különben szétesik) .

Nekem ebből a mennyiségből 20 szelet készült egyenkénti kalória és szénhidrát tartalma:
105 Kcal - 12,8 g szénhidrát / szelet
Rendezés:

Diétás alapanyag keresés