Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mandulás mámor

Szeptemberi mandulás mámor:

 

Hozzávalók a tésztához:

6 ek. rízsliszt

4-5.ek bambuszrostliszt

7 dkg kókuszzsír

2 db M-es tojás

édesítőszer

csipet só

2 dl kókusztej

1/2 sütőpor

 

Barackos töltelék:

4 db kardamom kimagozva

2 ek.házi cukormentes baracklekvár

2 ek. kókusztejszín

 

Csokis töltelék:

1 csomag csoki puding

édesítőszer

4 dl kókusztej

 

Tetejére:

2 db tojásfehérje felvert habja

pirított mandula

pirított mogyoró

 

Elkészítés:

-A száraz tészta hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk.

-Egy másik tálban a meglangyosított tejet az olvasztott kókuszzsírral, a tojással, az édesítővel és a csipet sóval kézi habverővel tegyük egyállagúvá.

-Majd a két tál tartalmát összedolgozzuk, és hagyjuk állni.

-Közben a mogyorót, illetve a mandulát 2-3 perc alatt aranybarnára pirítjuk.

-Elkészítjük a barackos rétegünket: a baracklekvárt a kardamom magocskákkal összenyomkodjuk, majd a felvert tejszínbe forgatjuk. Félre tesszük állni.

-A tésztánkat két részre osztjuk, és egészen pici sütőpapírral bélelt tortaformában 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kész az első a második tészta adagot ugyan ilyen módon készítjük el.

-Eközben a csokis pundingunk : a felforralt tejbe öntjük az 1 dl tejben édesítőszerrel eldolgozott csoki pudingunkat. Folyamatos kavargatás mellett sűrűsödésig főzzük.

-A kihűlt mini tortácskáink (2 db ) cérna segítségével elfelezzük-> 4 db kicsi korongot kaptunk

-Rétegezzük : tészta•csoki puding•tészta•kardamomos-barack, ezt így folytatjuk míg el nem fogy tésztánk és krémünk. A tetejét tojásfehérje habbal díszítjük, amibe beleszórjuk a már előre megpirított mogyorót, illetve mandulát. Az oldalára ízlés szerint kókuszreszeléket szórhatunk.

Baracklekvárral megöntözve tálalhatjuk.

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.

Diétás alapanyag keresés