Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kakaós-fahéjas tekercs


 

Házi kakaós- fahéjas tekercs:

Hozzávalók:

200 ml kókusz olaj

3 ek. cukrozatlan zsírszegény kakaópor

2 ek. fahéj

édesítőszer ízlés szerint

7 ek. lenmagliszt

4 ek. bambuszrost liszt

4 ek. kókuszliszt

1 db M-es tojás

150 ml kókusztej

 

Elkészítés:

A liszteket a sütőporral, tojással,meleg tejjel illetve édesítőszerrel összedolgozzuk. Az így kapott tésztát egy órán át pihentetjük.

Közben a kakaóport és a fahéjat tetszés szerinti édesítőszerrel elegyítjük.

Miután letelt az egy óra , a tésztánkat kinyújtjuk, majd egy kevés kókuszolajjal megkenjük . Erre szórjuk a kakaós- fahéjas porunkat. Majd szép óvatosan feltekerjük a tésztánkat.

A feltekert tésztát 3-4 cm-kent srégen elvágjuk. Az így kapott kis tekercseket ( nekem 9 db lett belőle) középen benyomva a tepsibe helyezzük, majd 20-30 perc múlva kész is a kakaós-fahéjas péksütink.

Cukormentes étcsokival megöntve tálalhatjuk.

Rendezés:

Diétás alapanyag keresés