Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Fahéjas-szilvás csoda

 

 

Fahéjas szilvas csoda

 

Hozzávalók:

6 ek. aranylenmag liszt

3 ek. zabliszt

1 ek. szőlőmag liszt

édesítőszer ízlés szerint

egy csomag sütőpor

2-3 kk. fahéj

0,5 dl kókusztej

1 db tojás

 

A krémhez:

3-4 ek. zsírszegény túró

édesítőszer ízlés szerint

fahéj ízlés szerint

1 ek. Sugar free vaníliás monin szirup

6 db szilva magozva

 

Tetejére:

1 dl kókusztej

édesítőszer

1 db tojás

5-6 db szilva

 

Elkészítés:

 

* a liszteket az édesítőszerrel, a sütőporral, egy tojással és a fél deci tejjel összedolgozzuk.

* mikor összeállt az alapunk egy sütőformába spatulával, vagy kézzel egyenletesen szétnyomkodjuk

* közben a krém alapanyagait egy botmixerrel pépesítjük, majd következő réteg gyanánt a piskótán eloszlatjuk

* a tetejére gerezdekre vágott szilvákat helyezünk

* majd a másik tojást kikeverjük egy deci tejjel, és a szilvák tetejére öntjük

* megszórjuk fahéjjal, por állagú édesítőszerrel, és 190 fokos sütőbe Kb. fél órán át sütjük, míg a szilvák szépen összesülnek, és a tészta aranybarna lesz

Rendezés:

Diétás alapanyag keresés