Erdei túrótorta
Túrótorta:
Hozzávalók:
A piskótához:
2 db tojás
6 ek.Doves gluténmentes lisztkeverék
3 ek.aranylenmag liszt
1 dl víz
1 dl kókuszolaj/olivaolaj
Krémhez:
fél kg zsírszegény túró
fahéj
2 ek.vaníliás cukormentes monin
fagyasztott bogyós gyümölcsök
Tetejére:
fahéj
bogyós gyümölcs
1 kis zacskó zselatin
Elkészítés:
A piskóta száraz alapanyagait egy tálban a tojássárgákkal, vízzel, olajjal össze dolgozzuk, majd az édesítőszerrel habosra vert tojásfehérjéket is hozzá adjuk.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntve 180 fokon tűprópáig sütjük (30-35 perc).
Közben a túrót,a fahéjjal,édesítőszerrel,vaníliával,illetve ízlés szerinti mennyiségű már ki olvasztott bogyós gyümölcsöket hozzá adva botmixerrel összedolgozzuk.
Mikor a piskóta megsült, távolítsuk el róla a sütőpapírt. Frissen tartó fóliával tekerjük be a tortaforma oldalát, majd tegyük vissza a piskótát, és ennek tetején oszlassuk el a túrós krémet.
Tetejére bogyós gyümölcsöket szórva, felmelegített zselatinnal leöntve a hűtőbe helyezzük dermedésig.