Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Cukkinis csokitorta

           

 

 

Cukkinis csokitorta:

 

Hozzávalók:

 20 dkg cukkini

 3 tojás

 1 csomag sütőpor

 10 dkg étcsokoládé (50–70% kakaótartalommal)

 2 dkg zsírszegény kakaópor

 5 ek. aranylenmag liszt

 1 kanál szőlőmag liszt

 kókuszreszelék

 Sugar Free vaníliás szirup

 200 ml kókusztej

 5 ek.házi eperlekvár

 édesítőszer

 1 ek. kókuszzsír

 2 kk. fahéj

 

Elkészítése :

 

Piskóta :

Tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a lisztekkel, cukkini 3/4 részével, a sütőporral és 2 kanál kakaóporral el keverjük.

A fehérjét édesítőszerrel, vanília aromával habossá verjük, majd a kakaós masszával finoman összedolgozzuk.

Sütőpapírral kibélelünk egy torta formát, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

 

Kakaós massza:

Főzni kezdünk 100 ml kókusztejet, 1 ek. kókuszreszelék, a maradék cukkini, 1 kk. fahéj, 1 ek. kakaópor, illetve 1 kk. vanília aroma hozzáadásával, majd mikor az összetevőket jól összedolgoztuk 1 ek. szőlőmagliszttel behabarjuk. Ízlés szerint édesítjük. Félre tesszük pihenni.

 

Epres massza:

Az eper lekvárunkat egy serpenyőben elkezdjük felfőzni, ehhez úgyszintén 100 ml kókusztejet adunk, majd ízlés szerint kókuszreszeléket, vanília aromát, és félre tesszük kihűlni.

 

Amikor a piskóta elkészült megvárjuk míg kihűl, ketté vágjuk,  majd a sütőformánkat frissentartó fóliával kibéleljük, és elkezdünk rétegezni.

Egy piskóta réteg, egy epres krém, egy kakaós massza, újabb piskóta réteg, epres krém, kakaós massza. Tetejére étcsokoládét olvasztunk, kókuszzsír hozzáadásával.

Rendezés:

Diétás alapanyag keresés