Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Almás krémes kókuszvarázzsal:

 

 

Almás krémes kókuszvarázzsal:

 

Hozzávalók a tésztához:

5 tojás

édesítőszer

7 ek. szafireform csökkentett szénhidráttartalmú liszt

3 ek. lenmagliszt

csipet só

1 csomag sütőpor

2 ek. zsírszegény kakaó

1 dl kókuszolaj vagy olívaolaj

1 dl víz

1 kg alma

1 kk. őrölt fahéj

 

Krémhez:

1cs. gluténmentes vaníliás pudingpor

édesítőszer

5 dl kókusztej

10 dkg kókuszolaj

1,5 dl cukormentes habtejszín

 

Díszítés:

kókuszforgács

 

Elkészítés:

A sütőporral elvegyített liszthez adjuk az olívaolajjal, vízzel, édesítőszerrel habosra kevert tojássárgákat, végül a tojások kemény habját.

Egy tepsit alufóliával kibélelünk,olívaolajjal megkenjük, beterítjük vékonyra szeletelt, hámozott almával, fahéjjal meghintjük. Ráöntjük előbb a tészta egyik felét, majd újból az almás réteget halmozzuk rá. Kakaóporral elkeverjük a maradék tésztát, és „összemárványozzuk" a második almás réteg tetején.

180 fokon tűpróbáig sütjük.

 

Közben a pudingot a tejjel és édesítőszerrel megfőzzük, ha kihűlt, 1 dl tejszínnel, kókuszzsírral krémesre keverjük.

A kihűlt tésztát kiborítjuk a tepsiből, óvatosan cérnával középen ketté vágjuk. A kakaós fele lesz a sütink alja, azt egy sima felületre borítjuk ( nagyon óvatosan bánjunk vele, mert egy könnyű puha tésztánk van, amit az alma méginkább csak puhít, tényleg csak akkor kezdjünk bele mikor kihűlt, mert könnyen széthullik).

A krém 3/4-t rákenjük a kakaós felére, majd ráhelyezzük a sima almás piskótát aminek a tetejére a maradék 1/4 pudingot eloszlatjuk. Felverjük a megmaradt tejszínt, majd a tetején elsimítjuk. Kókuszforgácsokat szórunk rá, majd minimum 2 órát hagyjuk a hűtőben pihenni. Fahéjjal-kakaóval meghintve tálalhatjuk.

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.

Diétás alapanyag keresés